En hackersag med ilde lugt

 af morton_h, the blogger

Sagen om Pirate Bay-stifteren, Gottfrid Svartholm Warg, er en stinker for både de svenske og danske overvågnings-inficerede myndigheder. Der udspiller sig i øjeblikket et sært spil for lukkede gardiner, og vel vidende, at enhver forkant-historie har en baghistorie, kommer man uvilkårligt til at spekulere på, hvad baghistorien er her.


Mit gæt er, at nu har begge involverede stater så mange lig i lasten og så mange pinligheder overfor deres borgere, som de skjuler eller prøver at gemme i skufferne, at man har aftalt at anstille et afskrækkende eksempel med visse hensigter:
 • for at opmærksomheden kommer væk fra deres sløseri og inkompetence
 • for at folk bliver skræmt fra at se staten efter i kortene
 • for at folk kan tænke ilde om alt, hvad der lugter af undergrund og OpenSource
 • for at folk kan lære, at aktindsigt ikke bliver mulig fremover, af 'visse hensyn', du ved ...

Så svenskerne har haft fingre i computeren? Javel, ja. Hvad er det for et land? Her behøver vi ikke at gætte længere:
 • Vi taler altså om det sikkerhedspoliti/politi, der opførte sig højest besynderligt under en totalt forfejlet Palmesag.
 • Vi taler om de myndigheder, der var aktive på en særdeles betændt måde under sænkningen af Estonia (kaldet et forlis). 
 • Vi taler om verdens største våbenfabrikant i forhold til dets indbyggertal. 
 • Vi taler et postuleret 'neutralt' land med større naziaktivitet end dets naboer, og hvis politistyrke aldrig blev afnazificeret, som fx. i Danmark.
 • Vi taler om landet, der påstår ikke at være medlem af NATO, mens de hele tiden og af samme grund har været særdeles aktive. 
 • Vi taler om landet, der bestak Cambodianerne med et stort millionbeløb i udviklingspenge for at få udleveret en svensk statsborger.
 • Vi taler om landet, der har et omfattende og næsten eksklusivt udbygget samarbejde med NSA, og som også udspionerer danske borgere.
 • Og vi taler om et land, der lige nu er ved at lægge de sidste brikker på plads i overgangen til en ny model for blød og lækker totalitarisme, så dets borgere selv vil forlange det, og så de kan undgå griseriet med støvletramp og -spark i hovedet på folk.

Så altså svenskerne har 'haft fingre' i computeren! Og en mac kan hackes, implanteres og fjernstyres på 100 måder (gang det med 100, hvis det var en pc). Hmm gad vidst, hvilket type computere og hvilket styresystem, man bruger i staten? Jo minsandten: Microsoft! Her skal vi sandelig ikke have noget OpenSource-pjat, der leverer verdens sikreste systemer.

Svenskerne er vistnok medlem af EU, en organisation, jeg ikke har ret meget godt at sige om. Men man skulle da i det mindste mene, at som medlem var man bundet af visse regler. Fx. bare for at nævne en af dem: at man ikke kan tabe en sag mod en person i ét land og derefter bare flytte den samme sag over til et andet land og håbe på, at dette lands lov er bedre for ens dårlige sag. Det er nøjagtig, hvad svenskerne gør, for Varg er tiltalt for nøjagtigt det, som han vandt en sag for i Sverige. Svenskerne kunne altså ikke få skovlen under ham hackeren, og nu har de arrangeret sig med deres fine kolleger i Danmark:
 • Vi taler nu om landet, hvor en korrupt, løgnagtig justitsmister har måttet luske ud af bagdøren
 • Vi taler om landet, hvor politikerne seriøst! kan finde på at sælge DONG-Energy til verdens førende forbrydersyndikat, Goldman Sachs og ikke FATTER, hvad det vil sige.
 • Vi taler om landet, hvor de samme politikere er ved at nedlægge nationen til fordel for EU og en transatlantisk 'fri'handelsaftale, der giver en klub af verdens største sydikater/karteller ret til at sagsøge staterne, hvis de prøver at forhindre dem i noget!
 • Vi taler om landet, der er aktivt involveret i 5 angrebskrige mod lande i verden, som aldrig har gjort os noget, fordi USA forlanger det.
 • Vi taler om landet, der leverede en generalsekretær til verdens førende terrororganisation, NATO, efter at han havde løjet for befolkningen og kørt dansk økonomi i sænk.
 • Vi taler om landet, hvor chefen for politiets efterretningstjeneste har måttet luske ud af bagdøren, og hvor deres kolleger ovre hos FET forfalsker dokumenter på google- arabisk.
 • Vi taler om landet, hvor en topchef er fyret i sagen. Som tidligere ansat i Danmarks største IT-virksomhed, IMT, kan jeg fortælle, at deres medarbejde ikke har meget godt at sige om CSC.
 • Vi taler om landet, hvor man inspireret af det fascistiske Imperium har indført en mørkelægningslov, hvor aktindsigt bliver, skal vi sige: begrænset.
 • Vi taler om landet, hvor statsministeren stiller sig op og lyver om, hvorvidt NSA har adgang til at hacke, ja netop HACKE kvit og frit hos danske borgere. Hvilket de så gør hele tiden, især fordi det bliver officielt fornægtet.

Og nu har Danmark åbenbart fået sig en politisk fange, eller noget der ligner, på svenskernes vegne. Something is JohnnyRotten in the State of DK.

Lad os minde os selv om, hvad man fra statens og myndighedernes side vældig gerne vil have os til at sige, når de ønsker at indføre mere overvågning og kontrol: Hvis man ikke har noget at skjule, har man jo ikke noget at frygte. Og minsandten, jeg møder hele tiden folk, der frivilligt fyrer den af! Hvad med, om staten skulle leve op til sine egne fordringer her? Hvis I ikke har noget at skjule, hvad mørkelægger I så for?

Hvorvidt den svenske computer-ekvilibrist er skyldig i noget af det, han er sigtet for, er svært at vide. Jeg gætter på, at de danske myndigheder har lige så svært ved at samle materiale som de svenske, og det, de har, er de for dumme til at gennemskue. Men hvis det lykkes dem at knalde manden og bevise, at der lå 4 millioner cpr-numre på hans computer - underligt nok var det kun 1.5 millioner, sidste gang, der blev skrevet om det, tja-bum-bum-lad-nu-det-ligge ... vil man sidde med en underlig fornemmelse, en mistanke, der har sneget sig ind mellem linierne.

Altså for at summere op: dansk politi har modtaget en computer fra svensk politi, som de har præpareret (?) til lejligheden, og som skal udgøre bevismateriale. Filmen spillede ikke rigtig sidste gang, de prøvede i Sverige, så nu forsøger de en genindspilning via Danmark med et tilrettet manuskript.

Jeg er sikker på, at de kan sælge rettighederne til Zentropa bagefter.

Sverige - en overvågningsagent
MF Estonia in memoriam
Den postdemokratiske politiker
Staten og individets død
Rød fascisme, blød og lækker
Og ikke mindst Ole Dammegaards enestående research:
Coup d'Etat in Slow Motion
... en elevatorversion findes fx. her:
The Opperman Report 

Et gæt, en teori: der befinder sig lige nu et eller andet antal millioner danske personnumre på en server, der tilhører de svenske spion-fætre til NSA. Hvad skal de mon bruge dem til? Disse skumle organisation er ikke sene til at pive, klynke, true, beskylde andre for at hacke og spionere ... mens de selv er i fuldeste gang med det!

Den, som fisen lugte kan ...
Og der kommer en meget ilde lugt ud fra visse officielle bygninger i disse tider.

Kommentarer

Populære indlæg