Professoren og æggekagen

Professor i økonomi og tidligere vicedirektør i i OECD, Bengt-Åke Lundvall er en sympatisk mand. Han skriver en god artikel i Dagbladet Information, som du bør læse her:
http://www.information.dk/288109

Den handler om forholdet mellem den globale finanssektor og staten. Lundvall leverer en på flere måde sympatisk analyse. Alligevel er der røde lamper, der lyser.

Set bagfra: lamperne lyser, når han taler om Keynes og grøn vækst.

Keynes er efterspørgselsstimulation dvs. 'forbrug dig ud af krisen'. Vi må forbruge for at holde hjulene i gang, der må 'gang i væksten'. Socialdemokraterne elskede det og opposition førte socialdemokratisk politik herefter.

Evig vækst? Der findes intet sådant i naturen. Det er kun en kræftcelle, der praktiserer den slags. Eller rettere: den vokser, indtil dens værtsorganisme afgår ved døden. På det punkt ligner den rovdyr-kapitalismen, den usunde kapitalisme, som Lundvall så rigtigt beskriver. Vækst-vækst og atter vækst er blevet et helligt mantra, som ingen længere fatter betydningen af. Det er bare noget man siger.
http://paradigmet.blogspot.com/2011/10/vkst-en-krftform.html

Og så er der alt det grønne paradesludder, som man heller ikke mener noget med. Måske gør Lundvall, men de fleste, der ævler grønt gør ikke. De snakker om klima i stedet. Og grønne afgifter, afgifter og afgifter.
http://paradigmet.blogspot.com/2011/11/klima-hedder-det-ikke-milj.html

Lundvall kritiserer finansbranchen. Fint nok. Men han er alt for blid i sin kritik. Han er trods alt økonomiprofessor, så man forstår godt, at han er moderat i sine udtalelser. Også fint nok. Men der er hårdt brug for i dag at tage rigtig hårdt fat ved finansindustrien, for der er ikke bare tale om, at de har udviklet sig i uheldig retning. Det er en mild underdrivelse.

De globale finansinstitutioner har udviklet sig i totalt graverende forbryderisk, totalt uansvarlig og totalitær og hæmningsløst grådig retning! De og deres institutioner er et netværk af rendyrket mafia- og gangstervirksomhed. Det er nålestribet Al Capone. Det er financiel terrorisme. Det er nationaltøming.

Og hvad der er endnu mere pinligt: det er blevet til klynkekapitalisme. 'Åh nej, nu har vi brugt alle pengene på rouletten. Nu må staten betale. Mooaaar - jeg er færdig, kom og tør mig i numsen!' Finanshusene er blevet til forvoksede og slikforstoppede, sukkerchokkede, hyperaktive kæmpebabyer med DAMP, der vil have mer-mer-og-mer.

Lundvall er moderat, men han siger det dog. Finansimperierne følger ikke spillereglerne. De er ikke længere kapitalister, de er bare pirater (det sagde han ikke).

Er staterne så heltene, siden de har bail'et finanshusene ud, bankpakket dem ind, så de ikke skulle slå sig? Det mener jeg ikke, selvom jeg 'hører hvad han siger'. Jeg mener, de har været nogle skvat. Finansspekulanterne skulle have haft lov til at gå ned med et brag, og staten skulle have sat grænser for møgungerne, for det er de eneste, de forstår. I Guds og kapitalismens eget hovedland, USA har de fået fuldstændig frit løb.

Deregulering skulle have været bandlyst, Milton Friedman skulle have været tvunget til at levere sin Nobelpris tilbage, for han har som ingen anden i nyere tid leveret argumentation for den nu kroniske finanskrise. Sammen med Obama, der har forelsket sig i finans-kleptokratiet, holder hånden over dem for enhver pris og er villig til at føre en 3. Verdenskrig for deres skyld. Og Al Gore, der er en af hovedmændene bag det grønne svindelnummer.

Endelig lyser der røde lamper, når Lundvall taler om globale tiltag for at dæmme op for den kapitalistiske afsporing. Hvem tror vi lige, der er i gang med at rykke i stilling for tiden, når verdensøkonomien bryder sammen - som planlagt! Hvem er det, der lige om lidt vil tilbyde disse globale tiltag til en ny verdensorden, en ny verdensøkonomi og en verdensregering? Hvem er det, der om nogen ved, at orden skabes af kaos, at fuglen først skal brænde op i sin rede, for at en ny kan komme ud af ægget?

Det er såmænd ingen andre en de selvsamme storsvindlere, oligarker, kleptokrater, aristokrater og master-minds, der har ført Verden ud i den nuværende krise, og som financierer og kommanderer de globale lejesoldater, der rykker ind i lande udenfor 'den civiliserede' under påskud af humanitær bistand og demokratisk korstog.

Det er en meget selvbevidst Fugl Føniks, vi ser positionere sig for tiden. Den ved, at den skal brænde op og er allerede i gang med at forberede ægget.

Jeg synes vi skal snyde bæstet og for en gangs skyld lave en æggekage.

Kommentarer

Populære indlæg