Det mandlige kønshormon - vrøvl og fakta

af morton_h, the blogger og ChaosNavigator

Det handler om testosteron. Et begreb, der bruges i flæng. I feminismens æra er det blevet helt almindeligt at høre sentenser slynget ud i luften som: 'Nå, der er vist lidt for meget testosteron i de fjolser der ...'. Vi forstår, hvad hun mener, men hun mener faktisk det modsatte af det, der lige kom ud af munden på hende.

Er denne blog så 'men only'? Overhovedet ikke. Hvis du er kvinde og gerne vil vide noget om, hvordan du skal behandle din mand, og hvordan han bør tage vare på sig selv, for at han kan behandle dig godt, så læs endelig med.

Det kan ikke siges tit nok: ideen om, at testosteron-niveauet gør en mand aggressiv, er en feministisk ideologisk skrøne (feminisme: legaliseret mandehad, organiseret nedgørelse af mænd, planlagt splittelse af kernen i civilisationen: forholdet mellem mænd og kvinder) og derudover dybt uvidenskabeligt. Det er adrenalin og kortisol der skaber aggression. Hævelse af testosteron-niveauet er mandens fysiologiske måde at sænke adrenalin og afstresse på. Det findes der så metoder til, men ofte gør manden det helt spontant ved at sætte sig ned og slå hjernen fra og overlade til den intelligente krop at regulere kemien. Som John Gray beskriver meget malerisk og populistisk - men tag ikke fejl, der ligger seriøs forskning bag hans showmanship - så er det en af de ting, der kan skabe konflikter i parforhold. Altså at man ikke har forstået mekanismerne og reagerer forkert på dem.  

Kvinder afstresser på en ganske anden måde, og deres kemi er meget anderledes. Adrenalin gør mænd aggressive, og er fantastisk, når der er brug for konstruktiv aggression. Adrenalin gør kvinder angste i for voldsomme og vedvarende mængder. De har bestemt evnen til at lukke adrenalinen ud, fx. hvis deres børn er i livsfare - altså, så skal du bare se hende eksplodere fuldstændig uden hensyn til eget liv! Men når hun til dagligt skal afstresse, hæver hun fysiologisk set niveauet af oxytocin, der kombinerer sig med østrogen som en to-komponent for at sænke adrenalinniveauet. 

Kvindens instinktive metode til afstressning er at connecte, socialisere og for at sige det ligeud: at snakke fanden et øre af! John Gray beskriver malerisk de situationer, hvor han kommer hjem fra en anstrengende (stressende) arbejdsdag, smider sig i lænestolen, skruer hjerne totalt af og glor ud i luften eller på noget dumt fjernsyn. Altså billedet stammer fra den typiske småborgerlige kernefamilie, hvilket du selvfølgelig intet kender til ;-) Eller cmon! vi kender den sgu godt! Herefter ankommer hun og begynder at hive i ham om at lytte til hende, for nu skal hun stresse af. Her siger John Gray så: lad hende bare snakke, lyt uden at blande dig, lad være med at komme med løsningsforslag. Og husk at lægge din hånd om hoften på hende. Intet i verden er så beroligende for en kvinde som at mærke en varm hånd lige omkring nyrerne. Hvorfor? Fordi der sidder adrenalerne sgu'!

Den kvindelige fysiologi er fra naturens side ikke skabt til et højt adrenalinniveau. Deres fysik er langt mere forfinet og avanceret og tåler ikke den grovhed, der ligger i høj stress. Altså cmon! de kan skabe et liv, det kan mænd altså ikke! 

Her har feminismen skudt hele kvindekønnet i foden, eller man skulle måske sige: i underlivet. Fænomenet: den over-maskuliniserede kvindetype, den bebuksede karrierefræser, superkvinden der både kører karriere på mændenes betingelser og passer børn til den store guldmedalje, får mange kvinder til at bryde sammen. Men de har åh-så-svært ved at indrømme det, for de er blevet pumpet fulde af udsagn fra små piger om, at de skal være de bedste, smukkeste, stærkeste, mest sexede og mest ... manipulerende for at kvalificere sig som kvinder, der er værdige til feministmors eller samfundet anerkendelse. Mange skolepiger har det rigtig svært med disse sygelige krav. Skolepiger er ofte hinandens værste fjender, og den sociale gift, der florerer i pigegrupperne, kan være særdeles led. Tjek blot på omfanget af spiseforstyrrelser, selvmordstanker, mindreværd.

Så ja, feministkulturen - der i øvrigt er endnu et frankfurterskole-fænomen, endnu et produkt af den kulturmarxistiske fabrik for politisk korrekthed - havde som formål at nakke manden som den familie- og samfundsbevarende instans, han til alle tider har været. Destruktion af den vestlige civilisation var det 'højere' formål, der helligede alle midler. Men vi må ikke glemme, at kvinden også blev nakket på det groveste. Honningfælden var bare lagt for hende og ikke for ham, og hun har derfor sværere ved at spotte det i dag. Hun tilskriver derfor miseren andre årsager.  

Mht. testosteron-problematikken skal det siges, at kunstigt indtag af kemisk koncentreret testosteron, som bodybuildere har praktiseret det, ikke er sundt. Kroppen skal selv producere det. Det, som ChaosNavigator beskriver i sine artikel-citater herunder i form af kosttilskud og livsstilsråd, er blot en hjælp til at tillade kroppen at producere testosteronen. Det skal selvfølgelig være med tilskud, der stammer fra naturen og har den sammensætning, som kroppen selv er bygget af. Meget få organiske stoffer i naturen ankommer som solo-komponenter (hvis de overhovedet findes), men det er jo medicinalindustriens eneste måde at patentere på. Man kan ikke patentere noget, der af sig selv vælter op af jorden (derfor er de også helt vilde med GMO ...).

Et sidespor
En parallel er kunstigt indtag af THC, en af aktivstofferne i canabis. Man har isoleret det i industrien, men det virker helt forkert, og folk bliver psykotiske af at indtage det. Hvis man derimod udtrækker cannabis i form af olie, er der over 100 ! aktive cannabinoider, der arbejder sammen med THC, og så er det en helt anden sag. Spændende i øvrigt, om det vil lykkes at få frigivet hash i DK. Ikke uproblematisk i øvrigt, da hash er et af de stoffer, der er et tveægget sværd. Unge gutter, der bliver hooked i 12-års-alderen vågner - måske! - op som 20-årige og opdager, at de stadig åndeligt set er 12 år. Selvfølgelig kan det misbruges. Men hvis man spørger DK's førende ekspert i unge og narko, Henrik Rindom, overlæge på Hvidovre, der har set alt indenfor genren, så siger han ligeud, at frigivelse er det eneste rigtige, og at forbud har været direkte medvirkende til, at så mange misbruger alle mulige former for syge piller. Det er yderligere deres møde med de kriminelle miljøer, der er et stort problem. Og ja, en ung person med en ikke færdigudviklet hjerne kan rent faktisk ende som psykotisk af at fyre den fede hver dag. Det er jo en katalysator, og hvis det er psykosen, der gemmer sig under overfladen, så er det jo den, der kommer frem. 

Det skal i øvrigt nævnes, at ingen af denne blogs to skribenter selv fyrer den fede, så dette er på ingen måde er indlæg for rygningens velsignelser. 

Men det er desværre den problematik, der altid bliver fremført i alle slags 'wars on drugs'. Hampens' 50.000 gavnlige anvendelsesmuligheder forsvinder fuldstændig i denne krig. Her er der måske tale om den vigtigste kulturplante i menneskehedens historie! Udover de medicinske formål, der er et helt kapitel for sig, og hvor der findes tonsvis af seriøse og pier-reviewed studier (men læger læser dem ikke), så har vi verdens stærkeste byggemateriale, verdens bedste tekstiler (hamp har vundet krige, for alt militær beklædning var lavet af hamp), reb til sejlbåde, kosttilskud, biobrændsel ... listen er uendelig. Og i forlængelse af medicinen, er ernæring menneskets ægte forebyggende medicin. En ung amerikansk kvinde, der led at stort set alt, hvad man kunne lide af, og var på vej til at dø, begyndte at juice hampeskud. THC er i øvrig ikke aktiv før den opvarmes. Efter halvandet år var hun fuldstændig rask og havde ikke været skæv en eneste gang (hører jeg nogen sige 'øv' i baggrunden ;-)  

Det er forresten underligt, at hollænderne går den anden vej end danskerne for tiden (hvis det bliver gennemført). De har indført flere restriktioner i de seneste år, og hampolie er ulovligt at sælge. Jeg har fx. måttet smugle den ud af af Haarlem, hvor jeg købte det hos Herman Bruining, manden der i sin tid startede bølgen af Coffee Houses i Amsterdam. De kalder ham 'Potfather' ... lol! Men han beskæftiger sig stort set udelukkende med medicinsk hampeolie i dag, og hans version er mere effektiv end den originale Rich Simpson-version. Desværre er både hans site, hans video-testimonials og hans bog om emnet kun på hollandsk.
stichtingmediwiet.nl - 'mediwiet' er medicinsk weed.  


Og lad os så få jordet den med kolesterolen. Det er en fæl myte skabt af fødevare- og medicinal-industrien i klamt samarbejde med dumme journalister og snotdumme politikere. Kolesterol er kroppens eneste steroid. Det køler, når der er betændelse. Det er en supervigtig komponent i nerveceller og i hjernen. At et højt kolesterolniveau kan være et symptom på denne ubalance, denne betændelsestilstand er en anden sag. Men typisk for aleopatisk medicin går man i krig mod symptomet uden at beskæftige sig med årsagen. Det er totalt farligt at æde kolesterolsænkende midler, som nu promoveres i stor stil under forskellige navne. Det kan endog være dødeligt.

Tilbage til temaet
Glem ikke at give nosserne er seriøs gang massage. Ja, du læser rigtigt. Det er rent faktisk dem, der producerer testosteron. Og det virker!
Metode tag fat og massér lige til smertegrænsen, aldrig over (hvilken mand ville også gøre det...). Gå gerne ind og massér de strenge, der forbinder testes med roden af penis og underlivet.
Og mærk så den fantastiske fornemmelse af ro, der skyller indover kroppen og helt op i hjernen, når testosteronen frigives.

Aldrig prøvet det? Så gør det (allways try this at home ;-) 


Og til sidst til eventuelle kvindelige læsere: Når en mand har det rigtige niveau af testosteron, udstråler han ro og nærvær. Hvilken kvinde ønsker ikke det? Så smid feministmytologien i den nærmeste skrallespand og lad den blive der.
____________________________________


ChaosNavigator har ordet

Interessante betragtninger idet eliten ønsker feminiseringer af mænd:
The War On Men: 10 Ways Masculinity is Under Attack

Og en oversigt:
Testosterone news, articles and information: - Natural News
 

 

Naturlige - og et par syntetiske - måder til at booste testosteron:

Føde:
Jeg (ChaosNavigator) har bogstavelig talt gået gennem hundredvis af websites i min multivitamin research denne gang, hvilket jeg gør periodisk over mange år.
 • Græskar frø/kerner
  Guys: raise your testosterone levels naturally by eating more pumpkin seeds
   
 • Vitamin D, inkl. D3
  4,000 til 6000 enheder/IU dagligt - 4000 IU er 100 mikrogram
 • Spis broccoli, kål og lignende (øko) 
 • Spis Fedt 
  Bodybuildere har i mange år frygtet mættet fedt, men ny forskning viser, at mættet fedt ikke associeres med et forhøjet kolesteroltal. Forhøjet kolesterol er som nævnt ikke et problem i sig selv, det et symptom på betændelse. Mættet fedt, som bl.a. findes i hele æg og oksekød, er vigtigt for at din krop kan producere hormoner, såsom testosteron.
Det er vigtigt at forstå, at din krop kræver mættede fedtsyrer fra animalske eller vegetabilske kilder. Det kan være kød, mælk, visse olier og tropiske planter som fx. kokosnød for at kunne fungere optimalt. Hvis du negligerer denne vigtige form for føde til fordel for sukker, korn, stivelse, vil dit helbred uden tvivl lide under det. 

Eksempler på sunde fedtformer, der hjælper dit testosteronniveau:
Oliven og olivenolie Kokosnød og kokosolie Smør lavet af upasteuriseret mælk fra græsfodrede køer
Rå nødder, mandler og pecannødder Æggeblommer, organiske og upasteuriserede Avocado
Kød fra græsfodrede dyr Palmeolie Uorganisk, uopvarmet nøddeolie

Specielle urter/planter og produkter der er blandt de allerbedste i verden: (oversættelse følger)

 • Tribulus terrestris
  Tribulus terrestris er en livbringende plante, der menes at være integrerformet i the Super Male Vitality™ -formlen og siges at støtte libido via påvirkning af den naturlige hormonproduktion. En række gavnlige virkninger mht. vitalitet bliver tilskrevet denne plante af mænd verden over.
 • Suma-rod
  Suma er en slyngplante, der gror hen over jorden og har dybe rødder. Den findes i Amazonas og andre dele af Sydamerika. Suma er blevet beskrevet som en aphrodisiac og et seksuelt tonikum, der har været i brug (kendt) i 300 years. Den er oven i købet blevet kaldt for 'den russiske hemmelighed', da den bruges af russiske atleter.  
 • Ashwaganda-rod
  Mere kendt som indisk ginseng, brugt i Ayurvedisk medicin som en nøgleingrediens til at styrke fysisk og mental energi.  
 • Maca-rod
  Maca eller Peruviansk ginseng er en livbringende plante, der gror højt oppe i Andes. Maca blev populær via den indfødte stammer i Peru, hvor den er brugt til vitaliserende formål i lang tid.  
 • Avena sativa (rod)
  Også kendt som almindelig havre, avena sativa indeholder naturlige ingredienser, der hjælper til at stabilisere hormonerne og fremme en sund seksuel respons hos mænd.  
 • Tongkat ali (rod)
  Tongkat ali eller malaysisk ginseng normaliserer mænds hormonniveau, stimulerer libido og fremmer en sund seksuel respons hos mænd.
 • Catuaba (bark)
  Voksende i Amazonas, et lille bromstrende træ. Dets bark blev opdaget af Tupi-stammen, og dets kvaliteter beskrives som understøttende mænds libido.
 • Muira puama (bark)
  Muira puama er ligeledes en lille træ, der vokser i Amazonas. Udøvere af traditionel junglemedicin bruger muira puama bark som afrodiciac.
Hvis du kan skaffe dette, er det også heftigt på nogle:
TEST FREAK
®: Pro Testosterone Supplement | Test Booster
 


Undgå:
 • Overvægt  
 • Aerobisk aktivitet * (konditionstræning, højt iltforbrug) der varer lang tid
  Ikke mere end 30-45 minutter højst 3 gange om ugen ca.  
 • For meget anarobisk træning * (styrketræning, mindre iltforbrug)
  Vægttræning 3-4 dage om ugen er ideelt til at give din krop et løft af testosteron, men de 2-3 dages hvile om ugen er ligeså gavnlige. Derudover bør du ikke lade din træning vare mere end 45-60 min. Jo mere tid du er i træningscenteret des mere katabolsk bliver du (kortisol).  
 • Stress
  kortisol, stresshormonet dræber testosteronproduktionen. Derfor daglig indsats/program i afslapning, meditation, sauna, spa, massage og lign.  
 • Sukker - raffineret sukker nedsætter øjeblikkeligt dit testosteronniveau med 25% i op til 2 timer efter indtagelsen  
 • Plasticflasker med BPA (men også non-BPA kan forårsage hormonelle forstyrrelser) BPA may cause 'low T' and other male reproductive health problems  
 • Branderten
  En tur i hegnet er den sikre vej til et lavt testosteronniveau. Hvis du skal drikke så hold dig til 1-2 genstande eller hver 14. dag højst.  
 • Pornosurf til kl. 2 om natten
  Søvnmangel har vist sig at nedsætte niveauet af serum-testosteron. Stræb efter at få mindst 7 timers søvn hver nat. Hvis du kan klemme i en kort lur, på 20-30 minutter, ind i løbet af dagen, virker det både positivt på dit anabolske miljø og dit testosteronniveau.


* Generelt kan man sige om træning på højt plan, at det ikke er så sundt, som man hævder. Topatleter skal passe meget på for ikke at blive syge. Der ligger en meget simpel fysiologi bag. Når man skal løbe fra en tiger, har kroppen ikke brug for et immunforsvar og et lymfesystem (udrensning), den har kun brug for at overleve. Den foretager en prioritering. Når adrenalinen pumper, lukker kroppen for sit sundhedssystem.

Undgå også:

 • Hårdstegt mad
 • Pizza, lasagne, pasta
 • Pandekager
 • Pasteuriseret mælk
  Råmælk kan dog være meget svært at skaffe, da fødevareindustrien har fået det forbudt i mange lande.
 • Is
 • Cookies
 • Hamburgere
 • Industrielle kødretter
  bortset fra sukker og stivelse er der generelt for højt sodium-niveau og alle mulige konserveringsmidler, som er dårlige for dig 
 • Hvidt brød over en kam
  drop hvedemel, hvis endelig så spis groft mel, allerhelst rugbrød, hvis du kan finde rugbrød uden tilsat brun malt (kornsukker), så gør det. Det er desværre blevet svært. Du kan jo overveje at bage det selv.
 • Mad med højt sukkerindhold
  granola bars, cookies, sødet yoghurt, sports drinks, frugtjuice er de mest almindelige faldgruber. Coca Cola ligger højest på dødsskalaen.

Og så skal man selvfølgelig  bevæge sig, helst eksplosivt og intensivt med få pauser. Men en halv times gåtur har også en glimrende effekt. Det skal være hver dag. Hvis du er kontormenneske, så skift stilling. Gud har ikke skabt den menneskelige røv til at sidde i en stol. Forsøg at stå op, hvis du har mulighed for det.


Og så er der QiGongs og Yoga. Det er et kæmpe-emne, men man kan kort sige, at qi/prana er den usynlige livsenergi, der ligger som et svingningsfelt parallelt med og vævende sig ind i det fysiske legeme. Det kaldes af samme grund også for energi-legemet.

Det vil være forkert at sige, at testosteron er synonymt med qi/prana, men man kunne godt sige, at det er en fysisk manifestation af en delmængde af den totale menneskelige qi/prana - der i øvrigt kun er en fraktal af den universelle qi/prana, der skaber-vedligeholder og ind imellem nedbryder det elektriske univers. 

Det er en anden blog, men både den vediske og den taoistiske filosofi/kultur har haft en høj bevågenhed overfor seksualenergi/livsenergi og har på videnskabelig vis udforsket den igennem 1000'er af år. 

Terminologien og konceptet bag fx. QiGong er helt anderledes end vestlige træningsformer. Her vil man sige yin-baseret fremfor yang-baseret. Yin går på de dybereliggende strukturer i forhold til muskler, sener, led og knogler. Yang-baseret træning går på de røde muskelfiQbre. Yin-baseret træning går på de hvide fibre. Man vil kunne se det på folk, der har trænet KungFu eller Karate på højeste plan. Deres muskulatur er mere senet end voluminøs. Kraften gemmer sig inde i musklerne, og en mester kan derfor smadre en hel stak mursten, hvilket en vestlig bokser, vægtløfter aldrig ville kunne. 

I sidste ende drejer det sig selvfølgelig om en balance mellem yin og yang (Dao), men den vestlige træningsform er ubalanceret yang. En anden væsentlig forskel er, at sammentænkningen af spiritualitet og træning. Ingen krop uden ånd. Vestlig træning er meget ofte åndløs, mekanisk. Se fx. alle de lidende, smertefortrukne ansigter på de folk, der stæser rundt om søer og parker. Joggerkulturen er dybt masochistisk. Man bliver helt overrasket - og glad - når man en sjælden gang ser en løber, der er løber smukt og dansende og helt i balance med sig selv. Resten ser ud som om de enten er på flugt fra en gal pittbull eller er ved at komme for sent til bussen. 

Som da præsten Poul Joachim Stender engang kommenterede en udtalelse fra Suzanne Bjerrehus, der sad og faldt i svime over dronningens nytårsstale, hvor hendes højvelbårenhed havde opfordret danskerne til at dyrke mere motion og løbe en tur: 'Jeg synes, det er klamt med alle de svedende, lidende mennesker. Jeg synes, de skulle tage og dyrke noget mere sex!'

Og nej: det er selvfølgelig bedre for folkesundheden at løbe en tur end at hænge ud foran dummeren eller på bodegaen. Det er den anden grøft, vi taler om.

Referencer - tips og artikler:Does Soy Milk Lower Testosterone? | livestrong.com
9 Natural Ways To Boost Testosterone – LewRockwell.com

Det fleste af de ovenstående anbefalinger til at styrke vitaliteten er ikke nødvendigvis 'men-only'. Listen over 'Specielle urter' skal dog nok justeres i forhold til kvinder, men ellers handler det generelt om den vitalitet, der ikke er specifikt for mænd eller kvinder, selvom vitalitetens udtryk er forskellig.

Kommentarer

 1. Tak for artiklen.
  Som en af dem der har testet Google ved at skrive ord som eksempelvis ordet ”jødesvin” med mere på deres søgemaskine og derved opnået ”systemets” opmærksomhed har jeg efterfølgende måttet konstatere at det derfra tydeligvis ikke længere har været i Googles interesse at informere mig korrekt om visse specielle emner.
  Og da slet ved at vise links der kunne informere mig korrekt om f.eks sundhedsemner. Som f.eks om hele menneskehedens mange nutidige sundheds-problemer.
  Måske er det den mulighed at ”de små grå aliens” overvågningsteknologi skal bruges til. Selektering.
  Direktør Dong kan som ”de små grå aliens” lydige slave måske få et link til at løse et opstået sundhedsproblem korrekt hvor modsat; at den lokale tænksomme samfundskritiske borger Egon Olsen– kun kan få udleveret et mistænkeligt link til et sundhedssite med diverse råd der sagtens kan forværre en opstået sundhedsproblematik.

  Eksemplet viser at ”de små grå aliens” og deres udvalgte folk jøderne derfor helt har fod på situationen i overvågningssamfundet.

  Men som et af de mennesker der havde planlagt at blive flere hundreder år gammel i sund glæde forstår jeg dog efter mere end 15 års intense sundheds-eksperimenter at jeg uanset hvad jeg gør sandsynligvis ligesom resten af menneskeheden vil blive sat ”på plads” af ”de små grå’s aliens” spredte radioaktive forurening fra de tusinder af såkaldt ”nødvendige atombombe-eksperimeter” i den kolde krig der aldeles ikke var kold da dens absolute og hemmelige formål kun kan have været at sætte en stopper for alle menneskelige drømme om at blive hundreder af år gammel i perfekt sundhed.

  Naturen er et studie i at løse sine problemer.
  Forårsblomster er specialister i at leve trods frost og kulde og mangel på lys.
  Andre planter har specialiseret sig i at eksistere på trods af hede og tørke eller det modsatte.

  Dyrene er som eksistenser også eksperter. Hvad fugle kan leve af er utroligt. Ligesom køer med deres fire maver og heste der kan fordøje bark.

  Natur der gratis anviser løsningsmodeller i grel modsætning til artikler i f.eks BT hvor der kræves betaling for artikler der kan lindre gigt med meget mere. Meget mere.

  Men som menneske kræver jeg - og vil altid hævde min ret til at blive hundreder af år gammel i fineste sundhedsform.

  Hollywood har forudseende beskrevet drømmen (og delvist skudt den ned) med filmen Golden Child. En film hvor en lille hellig dreng trues af et djævlevæsen og hvor Eddie Murphy spiller rollen som drengens skytsengel.
  Denne figur den lille hellige dreng må dog være et sandt mareridt for både ”Moskvas og Washingtons og Hollywoods ” små grå aliens ved magten - i og med at drengen kan klare sig uden at spise andet end et blad pr. dag.
  Virkelighedens ligeså hellige mennesker forsøger som bekendt 2014 at komme tilbage til det stadie hvor man kan leve af lys og luft og intet andet.

  Som en af dem der desværre er langt fra at virkeliggøre den drøm; mest fordi jeg hænger fast i en større vrede over at førnævnte Moskvas og Washingtons ”små grå aliens” og deres loyale tjenere forstyrrer min drøm om paradiset.
  Paradiset hvor sex er mere end almindeligt tidsfordriv og tåbeligt slavearbejde slet ikke.
  Paradiset der ikke indeholder nogen ”små grå aliens” med deres atombomber og andre tydelige behov for krig og død.

  Hvordan mennesket finder vejen ud af ”de små grå aliens” opstillede fælder i form af diktatoriske slavesamfund og ufattelige forureninger ved jeg ikke.
  Men det bør hellere ske i dag end i morgen.

  Med venlig hilsen
  Steen Olsen

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg