Bakspejl og dokumentation - interview: Klein, Grumme, Harrit, Grevil



af ChaosNavigator

Bakspejl og dokumentation - interview i krudttønden med Jesper Klein, Pernille Grumme, Niels Harrit, og Frank Grevil, 11. september 2007







Original tekst, 2007:

På 6-års dagen for terrorangrebet i USA arrangerede ”Kunstnere for Fred” et foredrag med lektor i kemi på Københavns Universitet, Niels Harrit.

Umiddelbart inden foredraget i København interviewede ”Udenfor boksen” foredragsholderen samt Jesper Klein og Pernille Grumme fra ”Kunstnere fra Fred”.

Foredragets – og dette interviews - indhold kan beskrives med et citat fra en kronik af Niels Harrit som dagbladet Information bragte tidligere på året:

”Vi spørger ikke ”hvorfor?” Dette her er IKKE konspirationsteori. Vi har ingen bevisbyrde. Der foreligger nogle observationer af de banaleste karakter, og vi vil gerne have en officiel forklaring, der er forenelig med elementær fysik og kemi – og almindelig sund fornuft.

Hvis man vil have dokumentation for de her beskrevne forhold, skal man ikke lede i pressen. Men man kan f.eks. skrive ”WTC7” i Googles søgemaskine, så går det over stok og sten. Man vil blive klar over, at der er titusinder af mennesker, der er grebet af en fornemmelse af, at der er noget galt.”

”Vi tillader os at stille spørgsmål, ligesom tusindvis af mennesker gør over hele verden i øjeblikket. Der er i dag demonstrationer i amerikanske storbyer, i Rom, Madrid, Berlin, Stokholm, Dublin, Amsterdam, hvor folk kræver nye undersøgelser. Arkitekter, ingeniører, filosoffer og andre melder sig til ”The 911 Truth Movement. Vi må simpelthen have sandheden om 9/11 frem, og bakker derfor op om kravet om en ny undersøgelse af 9/11”, lyder det fra ”Kunstnere for Fred” i dette interview.


.............................


Inden Niels Harrits foredrag fik ”Udenfor Boksen” også en snak med Frank Grevil om 11. september, Irakkrigen og øget overvågning – og mindre retssikkerhed.

Den tidligere efterretningsofficer fra Forsvarets Efterretningstjeneste siger i interviewet her, at han hverken tror, at USA var uvidende om terrorangrebet 11. september, at Osama bin Laden er i live, eller at USA kunne have startet krigen mod Irak UDEN det seks år gamle terrorangreb som anledning.

International politisk er mere kynisk og bedragerisk end mange danskere tror, siger Grevil.

”Vi tænker normalt ikke på dette, fordi Danmark er så lille et land, og har så ringe udenrigspolitisk betydning. Omvendt må man sige, at noget af det, der er foregået op til vores egen deltagelse i angrebet på Irak, og den efterfølgende besættelse, tyder på at kynismen også findes herhjemme, men det er bare begrænset hvor stor skade en dansk statsminister kan gøre.”

Ifølge Grevil er inkompetance i offentlige systemer dog også en vigtig spiller, og Grevil tror ikke på teorien om at USA selv udførte 11/9, fordi en sådan omfattende konspiration ville involvere for mange mennesker.

Ifølge Grevil skal 11. september forklares med en blanding af omfattende inkompetence – og kynisk, international politik.

Grevil fremhæver, at den største fare som den såkaldte krig mod terror her og nu har skabt, er et farligt overvågningssamfund, der hastigt er ved undergrave den enkelte borgers retssikkerhed. For eksempel i forbindelse med de seneste danske terrorsager, hvor PET ifølge Grevil støtter sig til ulovligt indsamlede amerikanske efterretninger.

”Det begynder at minde mig om George Orwells ”1984”, hvor man via propagandaapparatet hele tiden indgød befolkningen frygt og had til de stater man var i krig med.”

Grevil accepterer, at samfundet selvfølgelig må beskytte sig mod terror, men fastslår, at dette kan gøres med langt mindre vidtgående midler, end det vi ser i brug i disse år.

____


Edit. 2018: Idag kender mange af de unge ikke Grevil, selvom han må betegnes som folkehelt. Hvad der hændte ham, er en historisk skamplet. Og til de danske borgere - s
om det blev sagt i en Milos Forman film, omformuleret -  hvorfor skal whistleblowers fængsles for at beskytte DIN frihed!?

'Hvis regeringens maskine er af en sådan natur, at det afkræver af dig at være en agent for uretfærdighed mod en anden, siger jeg; bryd loven!'
― Henry David Thoreau

Frank Grevil får whistleblower-pris | Indland | DR, 2009

Whistleblower Frank Grevil modtager hæderspris for sit mod - DR2 Deadline - interview med CIA analytiker, Ray McGovern

Whistlebloweren: "Det gør man kun en gang i livet" - Euroman, 2015

Jurister kritiserer Grevil-dom - Berlingske, 2006

Grevilsupport.dk

“Civil ulydighed er ikke vores problem. Vores problem er civil lydighed. Vores problem er, at folk over hele verden har adlydt lederes diktater, og millioner er blevet myrdede pga. denne lydighed. Vores problem er, at folk over hele verden, er lydige overfor fattigdom, sult, stupiditet, krig og grusomhed. Vores problem er, at folk er lydige, og at fængslerne er fyldte af sølle tyve, mens de store tyve leder landet. Dette er vort problem.”
- Howard Zinn

Grevil udtaler, at nogle ville have talt over sig, men hvem skulle de gå hen til og blive troet på(+), ikke mindst, når de amerikanske massemedier er topstyrede. Vigtigst måske er, at tingene er need-to-know basis (compartmentalization). Princippet bag compartmentalization er, at jo færre mennesker som kender detaljerne i en mission eller opgave, jo mere reduceres risikoen eller sandsynligheden for, at sådanne oplysninger bliver kompromitteret eller falder i oppositionens hænder. Kun de øverste led, som har planlagt alle dele af operationen, er in-the-know. Det implicerer desuden en hierarkisk pyramidestruktur. I false flag operationer og klassificerede operationer, tophemmelige eksperimenter, er dette princip afgørende, da en enkelt person ikke ved mere end det delaspekt, som han eller hun er sat til at udføre.


Pearl Harbor og 9/11 - revisited


9/11 - elevatorversionen

Et eksempel på compartmentalization var Manhattan-projektet. Personalet konstruerede og drev centrifuger for at isolere uran-235 fra naturligt forekommende uran, men de fleste vidste ikke, hvad de netop gjorde. De, der kendte ét delaspekt, vidste ikke, hvorfor de gjorde det. Dele af våbenet blev særskilt designet af hold, der ikke vidste, hvordan delene interagerede. Over 100.000 mennesker var involveret i Manhattan-projektet og orienteret om betydningen af hemmeligholdelse. De formåede at holde atombomben en hemmelighed længe nok til at anvende våbnet. I over 4 år lykkedes det at udføre en gigantisk operation baseret på princippet om compartmentalization. Vi ved ikke, hvor længe de yderligere ville have holdt deres mund lukkede, da Hiroshima og Nagasaki lod katten ud af posen.

___


Kort dansk dokumentarfilm om 9/11: Interview med Jan Utzon, skatteminister Benny Engelbrecht, professor Niels Harrit, flykaptajn Niels Studstrup, journalist Tommy Hansen og artist Jacob Fuglsang.


  
   



Nogle dokumentarer om 9/11:







De israelske connections:


Kommentarer

Populære opslag