Når læger vælger at tie...


af Heinrich R.


Peter C. Gøtzsche har skrevet en glimrende bog, hvor han påpeger eksempler på uvildighed, videnskabelig og anden uredelighed, og yderst betændte metoder. Bogen er skrevet så enhver kan læse den, men hensigten med bogen var at få indledt en offentlig debat, med en branche der ikke har ønsket at forholde sig til fakta. Bogens titel -
 
Dødelig medicin og organiseret kriminalitet - hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsenet - udtrykker også bogens konklusion.

Bogen præsenterer medicinalindustrien som en branche der fungerer som organiseret kriminalitet, som ikke praktiserer videnskabelige metoder, som korrumperer videnskabelighed, og hvis handlemønster påviseligt har haft den effekt at fremme dybt skadelige produkter, som i mange tilfælde har ledt til invalidering og dødsfald. Det er udmeldinger, der mere end beder om svar på de fremførte argumenter. 
Hvilken respons bliver bogen mødt med, fra medicinal-branchens aktører, som selvfølgelig inkluderer læger og psykiatere? Svaret er: udenomssnak, bedrag, løgn og mestendels fortielse!

Det er hvad formanden for de lægevidenskabelige selskaber, Peter Schwarz, kunne svinge sig op til.[1]  Det interessante, er kommentarerne, ikke mindst Peter C. Gøtzsches replik, der nøgternt observerer fraværet af redelige argumenter.

Peter C. Gøtzsche fik spalteplads i Politiken, til at promovere sin bog og sin sag[2]

Den artikel anvendes som anledning til at fordreje hvad der blev skrevet, på det skammeligste og på decideret løgnagtig vis, for der kan ikke være tvivl være om hvad Gøtzsche skrev og mente. Dernæst anvendes det fabrikerede synspunkt til at konkludere at manden og hans synspunkter var vanvid, og at yderligere svar på kritik ikke var nødvendig. [3]

De aktører, der står bag det angreb, er bl.a. Dansk Psykiatrisk Selskab [4], men også tre navngivne professorer. Citat-fusket er åbenlyst, og det er åbenlyst ud fra hvad Gøtzsche skrev, at han duttes en ganske anden mening på end det han gav udtryk for. Ergo har det selskab og dets medlemmer vist, at de ikke er hæderlige eller troværdige. Det samme har tre professorer ved de to største universiteter i Danmark.

Teknikken er velkendt, og er på poetisk vis blevet udtryk af Piet Hein, i et af hans meste kendte gruk:

En yndet form for polemik,
Består i det probate trick, 
At dutte folk en mening på, 
Hvis vanvid alle kan forstå.
 
Polemik og personangreb [5] er åbenbart tilstrækkeligt, til at sætte en stopper for at et yderst relevant emne kan blive genstand for offentlig debat. I stedet bliver det tiet ihjel. Det kan ingen være tjent med. 

Kan man have tillid til aktører, der handler på den måde, når deres troværdighed, metoder og motiver betvivles? Svaret er: Nej, sådanne aktører kan ikke anses for at være troværdige, for hvis de var og ønskede at være det, ville de gøre alt de kunne for konsekvent at opføre sig på en måde, der viser at de ønsker at være ærlige og redelige.

Der er således grundlag for at have begrundet mistillid til lægemiddelbranchen, ikke mindst det led som befolkningen konsulterer og forventer gode råd fra, nemlig læger og psykiatere. Den begrundede mistillid er funderet på fakta, og skyldes ikke forudindtagethed, fordomme, tro eller andet. Det er en simpel konstatering, der følger af langt de fleste lægers og psykiateres bizarre påstand om, at der ikke er noget at tale om.
Denne artikel er skrevet til Robin Hood Magasinet, men kan kopieres og distribueres frit med henvisning til original kilde.
'Dødelig Psykiatri Og Organiseret Fornægtelse' - ny bog af Peter Gøtzsche


PeterGøtzsche på RT - 13. september 2015
WOW! ‘Deadly Medicines & Organised Crime: How Big Pharma has Corrupted Healthcare’ wins first prize in British Medical Association book awards


Sygdomsindustrien og Helbredelsen - Dialog med Carsten Vagn-Hansen[1]
'Peter Gøtzsche er helt ude i hampen', Berlingske 3. sep. 2013
[2] 'Psykiatri på afveje' - Politiken 6. jan. 2014
[3] ' Overlæge fortryder centralt udsagn i omblæst kronik: Jeg er blevet misforstået' – Pol
itiken 17. jan. 2014[4]
www.altinget.dk/misc/Cochrane%20letter%20March%205.docx Brev fra DPS 5 marts 2014
[
5] 'Omstridt professor bliver lagt på is efter angreb på medicin' – Politiken, 25. marts 2014


Kommentarer

  1. Bogen er så vigtig og velskrevet at den altid vil være et lag i fagfolks underbevidsthed, -

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg