Aktindsigt - mister vi retten?

af morton_h, the blogger

Der ligger et lovforslag klart om at begrænse aktindsigt. Staten vil ikke have, at man stikker næsen i dens rævekager og finder dens skeletter i skabet. Men er det nu også staten og regeringen som sådan, der går hen og udtænker den slags? Eller padler der globale og elitære 'initiativer' ind fra højre og venstre for tiden? Skriv under her.

Det jeg siger er, at den slags tiltag kun skal og kan forstås globalt.
Det har et ovenikøbet et navn: Agenda 21.

Det defineres globalt og implementeres - og navngives - lokalt.
Det kommer snigende natten over forklædt med fine paroler, vi alle kan skrive under. Det begrundes med skyld, frygt, skam, falsk godgørenhed eller forloren empati.

Det kan være:
Vi skylder at gøre dette for at redde planeten, klimaet, sikkerheden, retfærdigheden, velfærdet, beskæftigelsen eller de fredede dyrearter.
eller:
Hvis du ikke godkender det, kommer Al Qaeda, kineserne, russerne, mullaherne, svineinfuenzaen eller noget endnu værre, din og dine børns totale fattiigdom, oversvømmelse, vandmangel, grækere, røde knopper, you name it.
eller:
Du vil da ikke ha siddende på dig, at du sender regningen videre til dine børn? at vi andre ikke kan opnå 'konsensus', at du er en paranoid konspirationsteoretiker når du stiller alle de spørgsmål, vi ikke gider svare på, at du er en samfundsnasser, at du og din ko prutter og ødelægger universet, at din røv er for stor, at ...
eller:
Vi har pligt til at sende vore unge mænd afsted til at myrde dem, der er grimme, langskæggede og onde, for at de ikke skal stjæle vores olie, voldtage vore kvinder, oversvømme vore socialkontorer, vi er nødt til at bakke op om vore venner, der har rigtig mange kanonbåde, tanks og droner, for de er vore sande velgørere, vi er nødt til at redde verdens ressourcer ved at transportere dem væk fra der, hvor de findes, for dem derude er bare ud på at bruge dem selv. Se nu bare kineserne, nu vil de saftsuseme ha en folkevogn, alle sammen!

Så derfor, kære borger, kan du jo nok forstå, at vi i dette for vor land så svære tider er nødt til at bebyrde dig med tabet af dine civile rettigheder og mulighed for at vide, hvad pokker der foregår.

Teknisk set hedder det 'indre kolonisering'. Agenda 21 omfatter ...ALT. Og grunden til at vi nu, efter at det er blevet virkelighed i både England og USA, hvor aktindsigt og andre essentielle forudsætninger for et skrøbeligt demokrati er blevet effektivt saboteret, er, at vi trods alt stadig har en vis ytringsmuligheder, hvor emner i det mindste bringes op. Godt ser det ikke ud med medier, mulighed for at ytre sig og demokrati, men helt død er silden ikke. Endnu.


Jeg siger ikke, at ytringsfriheden er død. Jeg siger, at det bliver sværere og sværere at have noget at ytre sig med. For at ytre sig, skal man vide, skal man have adgang til viden, skal nogen vejlede de uvidende om, at de er uvidende og at viden findes og at de ikke er afskrevet som mulige vidende. Man kan slæbe en hest til truget, man kan servere en spand vand for næsen af hesten, men man kan ikke tvinge den til at drikke. Folk er nødt til at gøre hjemmearbejdet selv og hive nummeret op af sofastykket, sætte forbruget af øldåser, hashpiber, TV, Facebook-intetheder ned og bringe sig på højde med situationen. Men de er nødt til selv at vælge det.

Det kan godt være, at den fulde sammenhæng sjældent fattes og kommenteres. Den er også kompleks. Men i forhold til USA og England, hvor samtlige medier ejes af henholdsvis 5 og 3 mænd, der alle tilhører den samme klub, og hvor folk aner meget lidt om agenda ditten-og-datten, så har vi  - en stund endnu - mulighed for at trække vejret.

Men det varer ikke længe.
En kvinde ved navn Rosa Koire har gjort et stykke hjemmearbejde for dig og mig:
http://www.youtube.com/watch?v=UDtCb45Lqt0

Det er en gennemgang af det labyrintiske og besynderlige/skræmmende fænomen, der hedder Agenda 21:Agenda 21
Det blev simpelthen for omfattende til at beskrive i ét blogindlæg.

PS!
Efter at blogposten er skrevet, er lovforslaget blevet vedtaget. Svaret på spørgsmålet stillet i overskriften er derfor: JA, vi har mistet retten til aktindsigt i det omfang, politikere nu kan nægte folk retten til aktindigt, hvis de passer dem.

Kommentarer

Populære indlæg