BAGKATALOGET - Paradigme2010

af morton_h, the blogger

Et Paradigme er en grundlæggende, konstant tilstedeværende og allesteds virkende struktur, der danner en hel kulturs, civilisations eller æras tanke-handlings-sæt. Det findes i alle lag af denne kultur: dens trossystemer, dens videnskab, dens politik, dens moral og filosofi, dens menneskesyn, dens økonomi og måde at organisere sig på. Kort sagt dens selvforstående verdensbillede, dets præmis. Det er er så grundlæggende 'under huden', at det samtidig er usynligt. For at få øje på det, skal man stille meget fundamentale spørgsmål. Det er både for stort og for småt til at være umiddelbart synligt. Det er nemmest at opspore, når der er revner i bygningsværket. I disse tider er der revner overalt. Nogle kalder det en krise, andre kalder det en transformation. Det eneste, der er sikkert er, at ingen og intet går ram forbi. Det er paradigmets natur.

Det første skridt er at opdage, at intet er, som man troede. Hvorvidt det er en krise for menneskene eller en transformation, vi bør hilse velkommen, er et spørgsmål om attitude. Det sidste bør være at foretrække. 


Paradigme2010
er forstudiet, noteapparatet og den oprindelige undersøgelse. Sitet startede i begyndelsen af 2010 og blev i princippet afsluttet i starten af 2011. Virkeligheden overhalede undersøgelsen af virkeligheden, og projektet blev stillet på standby. Det fortsætter nu med denne blog, hvor der ikke længere er brug for at notere alt ned, men Paradigme2010 ligger som et bagkatalog.

 Her er en oversigt over de mere end 100 blog-artikler.

Kommentarer

Populære indlæg